2016. március 29., kedd

Frank Bettger üzletkötés könyvek, életrajz

Frank Bettger üzletkötés könyvek, életrajz


Frank Bettger üzletkötés könyvek, életrajz




Frank Bettger üzletkötés könyvek az üzletkötés irodalom klasszikusai. Üzlettel vagy sikerrel kapcsolatos könyvek közül mindig is azokat szerettem a legjobban és azok voltak rám a legnagyobb hatással, amelyek nem „tankönyv szerűek”, hanem személyes történetet mesélnek el. Ilyen szempontból Frank Bettger könyvei az üzletkötésről, a legjobbak között vannak a világon.





Frank Bettger több nagyszerű könyvet írt a saját történetéről, ahogyan szinte a semmiből sikeres üzletkötővé, s idővel anyagilag függetlenné vált. Több hazánkban is ismert, az egyik Az üzletkötés iskolája (1952), a másik az Üzletkötés a gyakorlatban (1966), mindkét könyv a 90-es években jelent meg nálunk. Előbbi Bettger avagy a felemelkedés iskolája címmel is kiadásra került. Egy másik ismert könyve: Benjamin Franklin sikertitka.




Frank Bettger életrajz - Ki volt Frank Bettger?


Frank Bettger életrajz egy alulról jött átlagember kiemelkedése. Frank Bettger 1888-ban született Philadelphiában. Gyermekként korán elvesztette apját, s édesanyja 4 testvérével együtt nevelte őket. Frank hajnalban kelt újságot árulni, majd segített anyjának a napi munkában. 14 évesen félbehagyta az iskolát, segédmunkásnak ment, majd 18 évesen baseballjátékos lett a St. Louis Cardinals csapatánál. Itteni élményei hatással voltak későbbi életére, mivel egy időben mellőzték, s amikor megváltoztatta hozzáállását, sikeres játékossá vált. 
Sajnos egy sérülés miatt ott kellett hagynia játékosi pályafutását, majd két éven át befizetéseket gyűjtött egy bútort áruló cég részére. Utána életbiztosítási ügynökként kezdett el dolgozni. Az első időszaka totális csőd volt, s már-már feladta, amikor részt vett Dale Carnegie nyilvános beszédet oktató tréningjén, s ez gyökeresen megváltoztatta szemléletét. Rájött, ha sikert akar elérni, le kell győznie bátortalanságát és teljes szívvel-lélekkel belevetnie magát a hivatásába.
A következő években fokozatosan felfedezte régebbi kudarcainak okait és következetesen dolgozott hibái felszámolásán. Hamarosan a legjobb üzletkötők közé került, és elérte, hogy egy idő után már oktathatta a szakmát. Fiatalon olyan vagyonra tett szert, hogy negyvenéves kora után lehetővé vált számára a visszavonulás. Amikor később ismét találkozott régi oktatójával, Dale Carnegie, az ismert előadó, tréner, és író megkérte, hogy a tanfolyamain mesélje el a történetét. Majd ösztönzése hatására Frank nekiállt, hogy történetét és tudását könyvben is megírja.




Frank Bettger könyvek magyarul
Frank Bettger könyvek magyarul


Ezek a könyvek egyben Frank Bettger életrajzaként is tekinthetőek. Az első Az üzletkötés iskolája könyv volt, amely olyan sikeres lett, hogy idővel tucatnyi nyelvre lefordították. Később megírta Az üzletkötés a gyakorlatban könyvet is, amely hasonlóan népszerű lett. Egy harmadik könyvet is írt arról, hogyan tanulta meg az értékestés titkait (How I learned the secrets of success in selling). 
Frank Bettger élete csodálatosan hosszúra sikeredett, megérte a 93 éves kort. Mivel mind ő, mind felesége „túlélték” saját vagyonukat, a National Speakers Association nevű szövetség támogatta őket. Később a felesége visszafizette ezt a pénzt, majd elhelyezték egy alapba mások számára, akik hasonló helyzetbe kerülnek. 

Az üzletkötés iskolája könyv tartalma


Frank Bettger Az üzletkötés iskolája könyvben megmutatja annak lépéseit, hogyan válik egy sikertelen, kudarcok során túl levő ember az egyik legjobb, leghatékonyabb üzletkötővé a világon.
Amikor Frank ráébredt, hogy addig csak kényszerből végzett munkaként tekintett az üzletkötésre, megváltoztatta a nézőpontját, és máris jobb fényben tűntek fel a dolgok. Észrevette, ha megszervezi az idejét és a cselekvéseit, azzal sokkal hatékonyabbá teszi ténykedését. Egy tapasztalt üzletkötővel való találkozása, és az ő tanácsai nagy hatással voltak rá.

Frank Bettger Az üzletkötés iskolájában lépésről-lépésre bemutatja annak az elveit és módszereit, hogyan készüljünk fel az üzletkötés folyamatára, hogyan kérdezzünk és viselkedjünk alatta és hogyan zárjuk le a találkozót. Mindezt az életéből vett élményei alapján mutatja be, amelyek izgalmassá és érdekfeszítővé teszik a könyvet.
Szisztematikusan bemutatja, hogyan nyerhetünk meg másokat önmagunknak, úgy, hogy egy életen át szívesen maradnak üzletfeleink, vagy akár barátaink. S ami talán a legfontosabb, pörgős sztorikon át vázolja fel, hogyan érte el, hogy neves emberek megváltoztatták a véleményüket, s végül üzletet kötöttek vele. Mindezt annak ellenére, hogy először hallani sem akartak róla. Ezáltal a kommunikáció művészetének életbeli példáit adja kezünkbe.
Nem feledkezik el arról sem, hogy az alkalmazott elveit és módszereit részletesen leírja, összefoglalja, s ezáltal valódi kincset tálal az olvasó elé. Mert ezáltal nem csupán üzletkötők, hanem más területen tevékenykedő emberek, vagy a hétköznapi életben elboldogulni igyekvők is haszonnal forgathatják a kommunikációs tanácsokat.



Frank Bettger Üzletkötés a gyakorlatban könyv tartalma


Az Üzletkötés a gyakorlatban könyv úgy íródott, hogy
Frank Bettger az előző könyve után számos kérdést kapott, amelyek hatására úgy döntött, további tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, kielégítve ezáltal tudásvágyukat.
Történetével megmutatja, hogyan tudott a sorozatos kudarcok után felemelkedni, és a legjobbak közé kerülni. Személyes élményein keresztül ismerhetjük meg, hogyan jött rá arra, miképpen „működnek” az emberek. Így választ kapunk arra, miért olyan nehéz üzletkötéssel megközelíteni másokat és mi a megoldás. Rengeteg gyakorlati példát hoz fel arra, amikor egy-egy problémával, vagy lehetetlennek tűnő helyzettel szembenézve megtalálta a megoldást.
A sok sztori mellett olyan kérdéseket és mondatokat is megtanulhatunk tőle, amelyeket nagyon jól alkalmazhatunk saját munkánkban, vagy kapcsolatainkban. Több olyan esetet ismertet, amikor vonakodtak vele üzletet kötni, végül mégis elérte, hogy megtegyék, s azok az emberek később hálásak voltak érte. Megismerhetjük legnagyszerűbb üzletkötéseit, bepillanthatunk módszereinek titkaiba „élőben”.
Megmutatja a történetek ösztönző erejét, hogyan találjuk meg a „kulcsembert”, és mit mondjunk a legdöntőbb, legkényesebb pillanatokban. Ami ezeknél is fontosabb, figyelemmel kísérhetjük, hogyan emelkedett felül saját félelmein és szerzett egyre nagyobb önbizalmat. Azt is megtudhatjuk, hogyan érheti ezt el bárki és mit kell tennünk annak érdekében, hogy a megfelelő tulajdonságokat elsajátítsuk.


Frank Bettger üzletkötés könyvek jellemzése


Bár az idő tájt, amikor Frank Bettger könyveit olvastam, többé-kevésbé hasonló területen ténykedtem, de ha cél nélkül, csak úgy „időtöltésként” olvasnám ezeket, akkor is nagyszerű élményt nyújtanának.




Felemelkedés


Mint a bevezetőben már említettem, azokat a siker útjait bemutató könyveket tartom a legjobbaknak, amelyek személyes történeten át mutatják be ennek útját. Sajnos viszonylag kevés ilyen van, de ezek közül is a Bettger könyvek a legélvezetesebbek közé tartoznak. Ezek a könyvek egyesítik magukban az olvasás izgalmát, a tudás megszerzésének örömével. Frank Bettger személye magával ragadja az embert. Talán csak Og Mandino híres üzletkötés könyvénél éreztem hasonlót. 
Az első pillanattól rokonszenvezünk vele, hiszen ki az, aki sosem élt át kudarcot, s ne kérdezte volna meg önmagától és az élettől: hogyan juthatok előrébb? Ez az egyszerű, hétköznapi gondolkodású állampolgár erőt vesz magán és lépéseket tesz azért, hogy a körülményei megváltozzanak. Ezek nem egetverő lépések, hanem olyan cselekedetek, amelyeket bárki képes megtenni. Fokozatosan éljük át, hogyan ismeri meg egyre mélyebben az emberi gondolkodás és viselkedés mozgatórugóit, és ezáltal képesebbé válik könnyen „eladni önmagát”.
Frank Bettger tökéletes szolgáltatást nyújt, de nem azért mintha bármi is a szó szoros értelmében „tökéletes” lenne, hanem mert felismeri embertársai igényeit, mozgatórugóit, s ahhoz igazodva, a számukra legoptimálisabb lehetőségeket keresi meg. Ez egy olyan művészet, amely nem csupán egyesek számára adatott meg, hanem gyakorlással és odafigyeléssel bárki elsajátíthatja, ezáltal saját és társai életét is nagyszerűbbé téve. 
Mert Frank Bettger üzletkötés könyveiben az a nagyszerű, hogy könnyen azonosulunk vele és azt érezzük, amit ő megtett és elért, azt mi is meg tudjuk tenni. Márpedig kevés személy és könyv rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, amely a legjobbak közé emeli ezeket a műveket. 



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés