2016. november 17., csütörtök

Alexander Freed Battlefront Alkony század kritika

Alexander Freed Battlefront Alkony szazad kritika


Alexander Freed Battlefront Alkony század kritika




Alexander Freed Battlefront: Alkony század című műve a Battlefront játék alapján született meg, és 2015 novemberében adták először ki. A történetet régebbi novellák alapján kezdte megírni, a klón háború után 13 évvel kezdődik, majd a Hoth –i csata és az utána következő időszak évében játszódik.


Alexander Freed Alkony század tartalom, történet


Évekkel az Új hajnalban leírt események után az Alkony század kemény és kimerítő küzdelmeket folytatott az évek során, a Birodalom ellen. Egy kormányzó nő, Chalis átkerül hozzájuk, aki először fogoly, de később rendkívül értékes információkat szolgáltat számukra a birodalmi hadigépezet működéséről. Ezt kihasználva tervezik meg és vívják meg újabb ütközeteiket a Belső Gyűrűben.
Az Alkony század regényben Namir történetét kísérhetjük nyomon, aki fokozatosan feljebb kerül a ranglétrán és főképp az ő szemével ismerhetjük meg az eseményeket. Az alkony század története számos harc, csata, tragédia, győzelem, visszavonulás, siker és kompromisszum megtörténtéről szól, átívelve a jedik örököse idejét is.



Alexander Freed Alkony század kritika, jellemzés


Valami hihetetlenül fárasztó volt számomra ez a könyv, úgy kellett rákényszerítenem magamat, hogy továbbolvassam. Először is átkozottul hosszú, másodszor a szereplők nem igazán fogtak meg – különösen az elején – harmadszorra a lázadás ezen eseményeiből még hány ezer új történetet akarnak facsarni? 
Ez egy háborús-katonai-akcióregény, de én Star Wars –ot vártam. Persze ebben a műfajban is vannak jók, Karen Traviss Republic Commando sorozata elég népszerű volt. Ott is némelyik regény túl hosszúra nyúlt, de azért ott együtt tudtam „élni” a szereplőkkel.





Alkony század könyv tartalom, kritika


Amikor a Hoth bolygón történő események következtek sorra, akkor valamivel jobban érdekelt az egész, de később megint semmitmondó, idegen, száraz történetek és helyek következtek. Utána Chalis felvetette a fejvadászos trilógiából jól ismert Kuat elleni akció lehetőségét, ez a rész nagyon jó volt. Utána ismét időhúzás, fárasztó részletezése az eseményeknek. 
Majd ismét kezd izgalmasabb lenni, ahogyan a birodalmiak rájuk csapnak. Ezek után változó a színvonal. A nagy, sorsfordító csata is elmaradt, amit legalább kíváncsian vártam. Az ébredő Erő filmregény jobban tetszett. A végén ugyan van néhány izgalmas pillanat, de addigra teljesen kifulladtam. Egyébként azt sem értettem, miért egy százados volt a "főnök" a csillagrombolón.
Alexander Freed novellák alapján kezdte ezt a regényt „összerakni”, ami meg is érződik rajta, de ebből egy monumentális könyv lett. Ha kicsit kerekebb, legalább feleennyi és nem annyira céltalan, talán tetszett volna. Így viszont semmi sem bírna rá, hogy még egyszer végigszenvedjem. Ha már akció, akkor A mandalori tévé sorozat ezerszer jobb.



Értékelés (saját tetszési indexem)
4.5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


  Ajánlott cikk:  Andrew Hall - Titkok világa


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!



Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés