2016. november 23., szerda

Nemere István A Titán-terv könyv bemutatás

Nemere Istvan A Titan-terv konyv bemutatas


Nemere István A Titán-terv könyv bemutatás



Nemere István A Titán-terv tudományos-fantasztikus regénye 1989-ben jelent meg a Népszava kiadónál. A szerző sci-fi családregény sorozatának része, az általam nemrégiben bemutatott Hajnal a Trendalon című könyv folytatása.

Nemere István A Titán-terv könyv tartalom, történet


Küldetés indul egy új bolygóra, a feladat az előzetes felderítés. Az expedíció kapitánya Taddor, a legénység tagjai az újonc Brod, Utta, a fiatal, de már valamennyire tapasztalt űrhajós nő, és a még tapasztaltabb Trin Dorg. Hasonlóan történik minden, mint az első Alien regényben. Az utazás első 5 hónapját hibernációban töltik, minden hónapban csak egyikük marad fenn, hogy felügyelje a hajót.
Odaérve a bolygóhoz, a szokásos megfigyeléseket és kutatásokat végzik, mígnem egy nap rejtélyes rádiójeleket fognak. Innentől szokatlan lelkesedés és izgalom tölti ki a napjaikat és megpróbálják a jelek forrását megtalálni. De nem sikerül és Brod többször is összevitatkozik a kapitánnyal. Az egyik nap mindegyikük egy-egy siklóval elindul az üzenetek küldőjének keresésére, de csak Taddor tér vissza. A fiatal férfi eltűnt, így Trin Uttával együtt a keresésére indul.


 
A Titán-terv regény


Nemere István A Titán terv könyv bemutatás, jellemzés


Ez volt az első könyv, amit Nemere sci-fi családregény sorozatából megvettem. Amikor először olvastam, igencsak meglepő volt számomra egész a végéig, mert nem ezekre a fordulatokra számítottam. Igazi űropera, az űrben, űrhajón és egy idegen bolygón játszódik, és az ember bele tudja magát élni. 
A hatalmas űrhajó hangulata, a távoli űrben való utazás izgalma átjött számomra, párosulva a kíváncsisággal, hogy vajon mi lesz az űrhajósokkal. A könyv jól visszaadja azt a feeling -et, amelyet az űrben játszódó tudományos-fantasztikus filmekben érez az ember.
 

A Titán-terv vélemény, kritika

 
A Titán-terv végére jó sok mindenre választ kapunk, de csak fokozatosan. Ezt nagyon jól kibontotta Nemere István, első alkalommal teljes újdonság volt számomra. Azóta többször is újraolvastam. Bár a regény vége felé egyre inkább átveszi a sci-fi lényegét az akció, nem bántam, mert izgalmasabbá vált. A Titán-tervnek még egy folytatása van, A kráter árnyéka, de az már jóval kevésbé ragadott meg.
Visszatérve a kérdésre, amit már az előző részeknél is kifejtettem, itt is, a könyv végi felsorolásban Az utolsó bolygó regénnyel kezdődik a sorozat. A zuhanás a Napba regénynek igaz, hogy a főszereplője – legalábbis névben – megegyezik, de ott van egy földönkívüli faj, ebben a sorozatban pedig az ember még nem találkozott az idegenekkel.



Értékelés (saját tetszési indexem)
6.5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Ajánlott cikk: Leleszy Béla - Az utolsó csillaghajó


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés