2017. január 1., vasárnap

Karl May A sivatag szelleme könyv bemutatás, ajánló

Karl May A sivatag szelleme könyv bemutatás


Karl May A sivatag szelleme könyv bemutatás, ajánló



Karl May A sivatag szelleme könyv ajánló


Karl May A sivatag szelleme könyv, Der Geist des Llano Estacado címen jelent meg 1888-ban, Németországban. Ez a regény az egyik előző cikkben már bemutatott A Medveölő fia folytatása, az ottani és újabb főszereplőkkel.
A helyszín a Llano Estacado "sivatagja", ami a valóságban egy száraz terület Texas és Új Mexikó között, de korántsem sivatag.

A sivatag szelleme tartalom, történet


Bicegő Frank és Bob, a néger szolga dél felé tartanak, Helmer házához, amely a Llano Estaccado sivatagos területe mellett van, és fogadóként is szolgál. Találkoznak a Bloody Fox nevű fiatalemberrel és elérik a házat. Itt feltűnik egy gyanús férfi, aki mormonnak adja ki magát, de Bob ráismer benne egy régi tolvajra.
Később megjön
Juggle Fred, aki vezető a sivatagban és bűvészként is ismeretes. Egy másik férfi is megérkezik, aki szintén kivívja a fogadós, Helmer ellenszenvét. Bloody Fox felismer a férfiban egy rablógyilkost, és párbajra hívja.
 
 
 
A sivatag szelleme tartalom

 
 
Közben Köpcös Jemmy és Hosszú Davy is közelednek, de útközben egy elcsúfított holttestet és lovat találnak. Feltűnik egy átutazóban levő társaság is, akik gyémántok miatt vannak átutazóban. Bizalmatlanok a két tapasztalt vadásszal, de azok rájönnek a nyomokból, hogy kik követhették el a gaztettet. Egy ideig együtt haladnak, amikor  öt fegyveressel találkoznak, akik banditáknak tűnnek. A két vadász erre egyből rájön, de az átutazók ostobán félreismerik, és hagyják, hogy megtévesszék őket.



Karl May A sivatag szelleme könyv bemutatás, jellemzés


Karl May első Winnetou regényei közül nekem A sivatag szelleme regény tetszett a legjobban. Megvan az a varázsa amitől többszöri olvasáskor is élvezettel veszi kézbe az ember. Helmer tanyája igazán hangulatos hely és az ottani történések kellemesen elszórakoztattak. A terep az Ixtláni utazás helyszíneire emlékeztet, viszont a regényben az ősi indián tudásnak kevés szerep jut.
 
 

Sivatagi Winnetou regény 

 
Winnetou ebben a kötetben csak már jócskán a második felében bukkan fel először, és Old Shatterhand sem szerepel az elején. A sok színes karakter között most ők is csak statiszták az igazi főszereplő mellett, aki a Llano szelleme. A rengeteg szereplőt mozgató könyveket szeretem, különösen, ha a szórakoztató kalandregényírók valamelyikétől származik. A Tarzan a legyőzhetetlen regényben fut hasonlóan sok szálon és szereplővel a történet, bár egészen más helyszíneken.
 
 
A sivatag szelleme könyv ajánló, jellemzés

 
 
A sivatag szelleme az egyik legjobb Winnetou regény, amelynek az eleje is éppen olyan élvezetes, mint a vége. Elvileg a Keselyűk karmaiban című Winnetou film ötlete innen származik, de ott teljesen más a történet, és a Winnetou filmekhez képest is gyengére sikeredett. Egyedül a regény közepe táján kellett kicsit jobban figyelni, amikor újabb csapat közeledett nyugatról, egyébként végig magába szippant az események folyama.


Értékelés (saját tetszési indexem)
9
(1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Folytatás: Karl May Az ezüst-tó kincse



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!





 


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés