2017. szeptember 23., szombat

James Redfield könyvek, A mennyei prófécia sorozat

James Redfield konyvek, Mennyei profecia sorozat


James Redfield könyvek, Mennyei prófécia sorozat



James Redfield könyvek sorrendben


A James Redfield könyvek A mennyei prófécia sorozat által a legismertebbek. Redfield 1989 és 1991 között írta "A mennyei próféciát", amelyet 1993-ban adatott ki, és később a legeredményesebb magánkiadású könyvek egyike lett. A 90-es évek közepén bestsellerré vált, és 2006-ban film is készült belőle.
A mennyei prófécia sorozattá bővült három további kötettel, s megjelent a gyakorlati útmutató is. Ezeken kívül több könyve jelent meg a témával kapcsolatban, társszerzőkkel is. Ha érdekel a személyiség és a külvilág energetikai kapcsolata, eseményformáló ereje, ide kapcsolódóan ajánlom a Seth könyveket is.

 

James Redfield könyvei sorrendben - A mennyei prófécia könyvek sorozat



A mennyei prófécia 1993 könyv bemutatás


A mennyei prófécia könyv tartalom, történet


A főszereplő találkozik régi barátjával, Caroline –nal, aki egy érdekes ismeretet oszt meg vele dél-amerikai útjáról, amelyet első felismerésnek nevez. Egy paptól tudta meg, s amikor elutazik, az író is késztetést érez, hogy Peruba utazzon.
A repülőn egy történészt ismer meg, aki a „kéziratok” után kutat és elmondja neki a második felismerés lényegét. Odaérve a hegyi országba, kiderül, hogy követik őket, ezért menekülniük kell. Társát elveszti, de megismerkedik
Will –lel, aki segít neki és elviszi egy biztos helyre. Kiderül, hogy azt a bizonyos papot megölték, valamint a rendőrség, a kormány és az egyház is üldözi azokat, akik tudnak a kéziratokról, amelyben a felismerésekről esik szó.




James Redfield A mennyei prófécia könyv



A mennyei prófécia könyv jellemzés


Ez egy olyan könyv, amely felbecsülhetetlenül hasznos, gyakorlatias és informatív az emberi személyiség energetikáját tekintve. Azonban előfordulhat, hogy valaki elolvassa, és üres marad számára. Ugyanis A mennyei prófécia felismerések is egy olyan anyag és könyv, amelyet nem mindegy, az ember élete melyik részében kezd el. Amikor az élet nagy kérdésein már nem csak elgondolkodott, hanem tapasztalatokat is szerzett, elérkezik egy pont, amikor mintegy ösztönzésre a kezébe kerülhet ez a könyv. Ekkor nagyon jól fog működni.
Számomra az újraolvasás körülbelül tízszeres hatékonyságú volt. Az első alkalommal csak elolvastam, mivel ajánlották, de sokat nem foglalkoztam vele. Az újabb olvasás viszont folyamatos „deja vu” érzéseket okozott, mert a saját életemben tapasztaltam, ami itt le van írva, és A mennyei prófécia felismerések által megkaptam a válaszokat is.
Rengeteg érdekes és hasznos információ van a könyvben, a hatalmi harcok és energiaszerző módok mindig is foglalkoztatott. Ezért is írtam meg évekkel ezelőtt az energetikai személyiségtípusokkal foglalkozó cikkeket, melyek azóta frissültek. A 2006-os film viszont képtelen volt visszaadni a könyv tartalmát, gyenge próbálkozás maradt.
 

A tizedik felismerés – Őrizni a látomást 1996 könyv bemutatás


A tizedik felismerés tartalom, történet


A főszereplő egy régi barátnője eltűnik. Egy térkép által beazonosítja az Appalache hegységben a helyet, ahol megtalálhatja. Végig az érzései vezetik, és odamegy abba a völgybe, ahol nemzeti park is van. Megismeri William –et, aki indián, s egy-egy pillanatra belelát előző életébe. Majd újra találkozik a Peruban megismert Wil –lel is, és más tudatállapotban asztrális utazásokat tesznek. 
Reinkarnációs találkozásokra derül fény. Kiderül, hogy egy évszázaddal ezelőtt itt harc bontakozott ki az indiánok és a fehérek között, és a legfontosabb szereplők újra itt vannak, ösztönösen keresve a múltat és az okokat.
Egy kis baleset után megismeri
Mayát, aki segít neki és elmondja az energetikai orvoslás lényegét. Maya előző életében egy nő volt, aki össze akarta békíteni az indiánokat a fehérekkel, de ez nem sikerült. Most újra itt van, de már sokkal bölcsebben.



James Redfield A tizedik felismerés könyv



James Redfield könyvek - A tizedik felismerés jellemzés


Jó pár év után újra elkezdtem olvasni ezt a könyvet, kíváncsiságból. Az első olvasásból egy-két dologra emlékeztem, de nem tett rám mély benyomást. Most pedig elképesztő élmény volt. Tudtam, hogy a megfelelő pillanatban vettem elő, mert késztetést éreztem az olvasására. Egészen más jellegű spirituális mű, mint például a Kőszikla, mert nagyobb teret kap benne a megérzés, mint az elrendelés.
Olyan, mintha megnyitna egy mély belső tudás felé vezető utat. Egy csomó mindenre választ kaptam saját életemmel kapcsolatban is. Most sokkal lassabban olvastam, és hagytam, hogy bennem is életre keljen az üzenete. A vége felé már kevés újat adott, és időnként untam a világi evolúcióról és jövőről való fejtegetéseket.
 

Shambhala titka – A tizenegyedik felismerés nyomában 1999 bemutatás



Shambhala titka – A tizenegyedik felismerés nyomában tartalom, történet



A főszereplő egy különös hívást kap. Egyik szomszédja üzen, hogy a 14 éves lánya beszélni óhajt vele. A lány egy helyet említ Tibetben, ahova e kellene látogatnia. Majd megjelenik Wil, és ugyanezt közli vele. Miután Wil elutazik Tibetbe, ő is követi, ahol a szállodánál egy helyi illető elviszi Lhászába.
Túl sok ”véletlen” történik, és Peruhoz hasonlóan itt is kormányzati erők jelennek meg. Menekülniük kell, és egy kolostorba jutnak, ahol a főlámával érdekes beszélgetés történik. Az álmok és különböző jelek alapján az út
Shambhalába vezet, amely azonban csak keveseknek válik láthatóvá.


James Redfield Shambhala titka könyv




James Redfield könyvei sorrendben: Shambhala titka – A tizenegyedik felismerés nyomában könyv kritika



A Shambhala titka könyvben a „kiterjesztésekről” esik szó. Négy kiterjesztést tanul meg főszereplőnk, miközben érdekes kalandokon esik át. A kínai katonák az aktuális „gonosz”, akiket csak az anyagi céljaik hajtanak. Lhásza és Tibet ismerős volt nekem a Lobszang Rampa könyvek miatt.
A mennyei prófécia felismerések után itt több fontos tanulság, mondanivaló rejlik a regényben. Az, hogy mit gondolunk másokról, illetve mit vetítünk rájuk, nagyban meghatározza a viselkedésük velünk szemben. A főszereplőn át megismerjük a harag érzésének negatív következményeit, s elhagyásának előnyeit. A Shambhala titka érdekes volt, főleg a helyszínek miatt, de számomra kicsit lapos. A szokásos technikai-civilizációs fejlődésről szóló szövegek már nem hatottak meg, a történet közepes.
 


Mennyei prófécia sorozat - A tizenkettedik felismerés – a döntés órája 2011 bemutatás


A tizenkettedik felismerés – a döntés órája könyv tartalom, történet


Főszereplőnk újra elindul, és persze ismét felbukkan Wil. Egy útszéli fogadóban egy párbeszédre figyel fel, amelyben megtalált régi iratokról szól. Ugyanekkor egy szkeptikus alak is beszédbe elegyedik vele, elvonva a figyelmét. Utána megjelenik Wil, az autópályán utaznak, majd ismét felbukkan a fogadóban látott alak. Főszereplőnk újra beszél vele, de ezúttal másként áll hozzá. Miután sok minden kiderül, tovább mennek. Sedonába hajtanak, ahol számos turista van a misztikus kisugárzású tájon és kanyonokban.




James Redfield A tizenkettedik felismerés könyv




James Redfield könyvek - A tizenkettedik felismerés jellemzés, kritika



A tizenkettedik felismerés könyvben is visszaköszönnek az előzőekben ismertetett elvek, és egy újabb kirándulás következik, ismét Amerikában. Néha kissé hasonlít a Castaneda könyvekre ( a helyszínek miatt is), bár nem olyan szórakoztató. Az ismétlődések ellenére van egy pár fontos dolog, ami miatt mindenképpen érdemes elolvasni a könyvet. Ilyen például hogyan viselkedjünk a szkeptikusokkal, vagy miként közeledjünk másokhoz, ha akarunk valamit.
Ugyanazok a motívumok jönnek ebben a könyvben, mint "A mennyei próféciában" és a Shambhalában; csak úgy megtalálnak írásokat a természetben, s ezeket az embereket üldözik a politikai-katonai erők. Ez most már közhelyes volt számomra. A mennyei prófécia sorozat itt már kicsit sablonos. Viszont az ideologisták, politikai szélsőségesek, vallási fanatikusok bemutatása és fellépése nagyon tanulságos volt. Még fontosabb a helyes reakció bemutatása az energiaelszívó egyénekkel és társaságokkal szemben.
A tizenkettedik felismerés második részében a fáraók hazájába, Egyiptomba utaznak, ahol a Sínai hegynél ugyanazok a pozitív és negatív szereplő felbukkannak, mint az amerikai Sedonában. A szerző útmutatásai, gyakorlati tanácsai megbecsülendők, mind civilizációs, mind egyéni szempontból. Ugyanakkor a történet menetének ismételgetése – amely A mennyei prófécia óta tart – már a könyökömön jött ki. De a tanulságokért megérte elolvasni, mert saját életemben is szembe kerültem számos hasonló dologgal.


Egyéb James Redfield könyvek


A
James Redfield könyvei sorrendben A mennyei prófécia: Gyakorlati útmutató (1995) lépésről-lépésre következik, mely bemutatja az első könyvben ismertetett 9 felismerést. Magyarázatokkal szolgál, és gyakorlati tanácsokkal ezen felismerések tapasztalatban való hasznosítására. A hagyományos önsegítő könyvekkel szemben itt a szokotton túlmenő gondolatokat és segítséget kapunk.
Az 1997-es Mennyei látomás könyv egy hosszas tanulmány, amely részletesen elemez sok, az előző könyvekben ismertetett felismerést, a mennyei prófécia felismerések lényegére összpontosítva. Az evolúciós fejtegetéseket untam, de több más téma, mint például a hatalmi drámák, és az energiaszerzés folyamata nagyon hasznos volt.
A zóna élménye - A tizenegy felismerés összefoglalásával (2001) című könyvet Larry Miller –rel közösen írta. A zóna élménye a tudat hatásáról szól, az emberi teljesítőképességre.
Az Isten és a fejlődő világegyetem Michael Murphy -vel, és Sylvia Timbers –szel közösen íródott. Ebben a könyvben – a szerzők ismertetésében -  párhuzamosan halad az evolúció és a spirituális fejlődés. Az ember, mint energetikai lény fejlődése a szinkronicitás és a megfelelő gyakorlatok által elősegíthető, amely a kultúra egészére hatással van.
James Redfield felismeréseit - az energetikai személyiségtípusokat tekintve - felhasználtam a Térj magadhoz, és láss! - Kilépés a tömegtudatból című művemben. Alább következzék James Redfield könyvei sorrendben.



James Redfield könyvek lista


A mennyei prófécia (The Celestine Prophecy) 1993
A mennyei prófécia: Gyakorlati útmutató (The Celestine Prophecy: An Experiential Guide) 1995 (Carol Adrienne –nel közösen)
A tizedik felismerés – Őrizni a látomást (The Tenth Insight: Holding the Vision) 1996
A mennyei látomás – Az új spirituális tudatosság átélése (The Celestine Vision: Living the New Spiritual Awareness) 1997
Shambhala titka – A tizenegyedik felismerés nyomában (The Secret of Shambhala: In Search of the Eleventh Insight) 1999
A zóna élménye - A tizenegy felismerés összefoglalásával (Exploring the Zone) 2001 (Larry Miller –rel közösen)
Isten és a fejlődő világegyetem (God and the Evolving Universe: The Next Step in Personal Evolution) 2002 (Michael Murphy -vel, és Sylvia Timbers –szel közösen)
A tizenkettedik felismerés – a döntés órája (The Twelfth Insight: The Hour of Decision) 2011


                              

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés