2017. október 22., vasárnap

Tőke Péter Afrikai nyomozás könyv bemutatás

Toke Peter Afrikai nyomozas konyv bemutatas


Tőke Péter Afrikai nyomozás könyv bemutatás




Tőke Péter Afrikai nyomozás könyve 1989-ben jelent meg. A történet egy igazi kaland-krimi, amely egy szokatlan helyen megjelenő állatfajról, és a hozzá kapcsolódó örökségről szól.


Tőke Péter Afrikai nyomozás tartalom, történet


A főszereplő nemrég végzett az iskoláival, egy gyárban dolgozik, s egy női ismerőse furcsa ajánlattal lepi meg. Amerikai rokonától jelentős összeget örököl, ha megtalálnak egy medvefajt, amely a kenyai hegyekben él. Mindössze néhány feljegyzett eset szolgál ennek bizonyítékául, de az összeg túl jelentős ahhoz, hogy veszni hagyják. Így tehát az író, az ismerős hölgy és egy idősebb bácsi – aki sportvadász – 1963 telén elindulnak Kenyába.





Afrikai nyomozás regény


Az út során – vasúton és hajón – többször is veszélybe kerülnek, s Kenyába érve világossá válik, hogy valaki „vadászik” rájuk. Többszöri merénylet elkerülése után a hatóságok is felfigyelnek rájuk, s csak nagy nehezen sikerül elérniük a megfelelő embert, aki az állítólagos medve nyomára vezetheti őket. Ettől fogva számos várt és váratlan esemény történik velük, vadászat és nyomozás, új ismerősök, halálos veszélyek...


Tőke Péter Afrikai nyomozás jellemzés, kritika


Ez a könyv szerepel az elektronikus könyvtárban, így olvastam el. Mivel az egyik előző cikkben bemutatott „Veszélyes szafari” regény tetszett, így kíváncsi voltam Tőke Péter Miklós hasonló helyszínen játszódó művére is. Bár míg az vadászati kalandregény, akció körítéssel, itt már az elején elment a tartalom a krimi irányába, ami engem sokkal kevésbé izgat, mint a kaland. Ezen kívül néha komikus volt a történet, nem tudtam, mennyire érdemes komolyan venni.



Afrikai nyomozás kenyai naplemente



Az olvasmányosságra nem lehet panasz, Tőke Péter most is jól szórakoztat, muszáj tovább olvasni. Később aztán fokozatosan elvesztettem az érdeklődésem, valahogy egyáltalán nem tudtam komolyan venni. Az aranybányák titka regény se olyan nagy dobás, de hihetőbb. A fekete párduccal való küzdelem módja pedig igazán fantasztikus... vagyis hiteltelen. Bár mindegy, hiszen csak egy kitalált mese az egész. De míg a már említett másik regény elég realisztikus volt, ezt nem tudom hova tenni.


Értékelés (saját tetszési indexem)
5.5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Ajánlott cikk:
Robin Hood - A tolvajok fejedelme


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés