2017. augusztus 23., szerda

Castaneda A végtelen aktív oldala könyv bemutatás

Carlos Castaneda A csend ereje könyv bemutatás


Castaneda A végtelen aktív oldala könyv bemutatás




Carlos Castaneda A végtelen aktív oldala könyv 1998 végén jelent meg The Active Side of Infinity címmel, Magyarországon 2005-ben adták ki. Ez volt Castaneda utolsó megjelent műve, amelyet a halála előtt írt. Ez a regény élete legérdekesebb történéseinek egy különleges gyűjteménye.


Carlos Castaneda A végtelen aktív oldala tartalom, történet


Don Juan azt mondja Carlosnak, ha már mindenképpen gyűjtőszenvedélye van, ne kacatokat gyűjtsön, hanem készítsen emlékezeti tablót, élete azon eseményeiből, melyeket megérintett a „végtelen sötét tengere”.
Néhány morbid történet után kapiskálni kezdi, mire is gondolt
Don Juan. Majd elmeséli, első találkozásuk után hogyan talált rá. Egy régi antropológus barátja által találkoztak először, később a szélhámosként viselkedő Jorge Campos hitegette a találkozás reményével. Majd az utóbbi által bemutatott Lucas Coronado juttatta közelebb hozzá.



Carlos Castaneda A vegtelen aktív oldala



Szóba kerül Carlos régebbi élete Los Angelesben, kapcsolatai, családja, olyan események, amelyek túlmutatnak a hétköznapokon. Párhuzamosan élhetjük át a találkozásokat és beszélgetéseket Don Juannal, valamint a visszaemlékezéseket.


Carlos Castaneda élete, A végtelen aktív oldala könyv bemutatás, jellemzés


–Nem keverheted össze a magányosságot az egyedülléttel – magyarázta nekem egyszer Don Juan. –Számomra a magányosság lélektani, és az elméhez tartozik. Az egyedüllét fizikai. Az egyik legyengít, a másik megnyugtat.

Amikor megláttam ezt a könyvet, elcsodálkoztam, mert nem volt része a Castaneda sorozatnak, és nem is írtak róla. Így nagy öröm volt megvenni és olvasni. Nagyon hamar beszippantott, s most újraolvasva sem tudtam letenni. A Don Juanhoz jutás körülményeinek leírása nagyon érdekes volt. A fiával nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert egyéb könyveiben nem említik.
Nem gondoltam volna, hogy ismét újraolvasva nagyobb élmény lesz, mint régen, de így történt. Castaneda élete különleges epizódjait meséli el, s ilyen mélységben egyik másik könyvében sem érinti ezeket. A sztorik őszinték, mint Zsac iskola nélküli élete, de egészen egyedi helyzetekben és emberekkel. Ez a szememben igazi mestermű, amely méltó betetőzése az egész Carlos Castaneda életműnek.
 
 

A végtelen aktív oldala könyv ajánló

 
Az eset a gengszterfőnökkel és a biliárdozásokkal, filmbe való jelenetek. A szervetlen lényekről való fejtegetések előző könyvekben is szóba kerültek, mint több másik téma. De A végtelen aktív oldala olyan mű, amely önállóan is megállja a helyét. Az Ernest Liptonról mesélt történetek maga az őrület. Mármint, hogy az ismerőse olyan tapintatos és a végtelenségig engedő volt, hogy szinte a saját halálát is elviselte volna, csakhogy egy pillanatra se hozzon kellemetlen helyzetbe másokat.



A végtelen aktív oldala


A testi-energetikai ugrások a térben már-már a tudományos-fantasztikum határát súrolják, de csak azért, mert a mi érzékelési szokásaink meglehetősen programozottak. A Lobszang Rampa trilógia harmadik kötete az asztrális utazásokat mutatja be, de ez annál is érdekesebb. A végtelen aktív oldala könyv mintegy összekapcsolja az összes előzőt, és ott fejezi be, ahol Don Juan társaival a végső utazásra indult. Eltávoztak az energetikai térbe, Carlos pedig más tanítványokkal együtt a szakadékba ugrott képzése betetőzéseként. A történet végén pedig ott a csattanó, amely misztikumba fogja mindazt az energetikai realitást, amely mindannyiunkat körülvesz.



Értékelés (saját tetszési indexem)
8
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Ajánlott cikk: Paul Brunton könyvek
              


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés