2017. szeptember 6., szerda

Andrew Hall Titkok világa könyv bemutatás, jellemzés

Andrew Hall Titkok vilaga konyv bemutatas, jellemzes


Andrew Hall Titkok világa könyv bemutatás, jellemzés


Andrew Hall Titkok világa könyve Hajja Attila novelláján alapul, és Szendrei Tibor készített hozzá rajzokat. Az Art Phoenix Kft Találkozások című magazinjának képregényében már megjelent, mielőtt 1991-ben regény született belőle. (Lásd: Sci-fi, fantasy magazinok a 90-es években) Hajja Attila felkérésére Nemes István írta meg a könyvet. Egy sorozat első darabjaként indult, de a folytatás elmaradt. A Titkok világa regény a sci-fi és a fantasy keveréke.


Andrew Hall Titkok világa tartalom, történet


A Föld egykori lakói már számos bolygóra elszármaztak, de sok helyütt technikailag visszafejlődtek. A Föld birodalmának csillagrombolói felügyelnek arra, hogy ezek a világok ne jelentsenek veszélyt. A csillaghajók egyben új életformák után is kutatnak.
Az
Adventurer – 9 egy bolygóhoz érkezik, ahol úgy tűnik, élet van, de a technika messze elmarad a földiétől.



Titkok világa regény



A legénység tagjai, Jim és JessicaPhilip vezetésével – egy leszállóegységgel landolnak a bolygón, hogy körülnézzenek. Ketten kiszállnak, s terepjáróval felderíteni indulnak. Jessica telepatikus képességeivel élőlényeket érzékel. Több ember támad négy csuhás alakot. Felszereltségük a földi középkor időszakát idézi. Philipaki már nagyon vágyott egy kis harcra – közbeveti magát a küzdelembe a kisebbség mellett.
Amikor vége a harcnak, megjelenik
Jessica is, és az idegen férfiak leborulnak előtte, szinte természetfeletti istenségként tekintve rá. Hamarosan kiderül, hogy a bolygón harc folyik a zsarnoki hatalom ellen, s ebben a küzdelemben jelentős szerepet kap a mágia. 

Andrew Hall Titkok világa könyv bemutatás, jellemzés, kritika


A Titkok világa regényt általában a „futottak még” kategóriájába sorolják, de szerintem nem rossz. Sőt, jobb, mint egynémelyik Fürge Calver regény. Az ötlet és a történet jó és sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, ha folytatódik. Mindig érdekes, amikor a tudományos-fantasztikum és a fantasy világát keverik filmben is, s nem sok ilyen magyar mű van.
A szereplők jelleme eléggé egyéni volt, s bár számos megszokott típus fellelhető, nagyon jól elkülöníthetők egymástól. A barbáros és űrhajós történetformák keveredése mássá teszi a regényt, mint lenne ezeket önmagukban alkalmazva. Az embert furdalja a kíváncsiság, vajon mi állhat a háttérben. Mennyi a mágia, és mennyi a technika? Ki, vagy kik állnak a bolygó hatalmai mögött?





Találkozás képregény kaland a Fekete Szigeteken Hajja Attila
A regény eredetijének egy részlete a Találkozások magazinból


A végén szép kis történet kerekedik ki a cselekményeket mozgató szálakról... Ám ezt már nem árulom el. A Titkok világa rövid kis regény, de éppen ezért könnyen emészthető, nem unalmas és elég változatos. Nem egy felejthetetlen mű, annyira nem szeretem, mint a Kristálymágiát de nem bánom, hogy annak idején megvettem 99 Ft-ért. Csak az zavar, hogy a végén ott áll a várható folytatás: A Fekete Szigetek sárkányai. Ezt azóta is várom, de már hiába...


Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés